Nye tilfælde af sigøjnertricks

To gange på to dage har sigøjnere forsøgt sig med tricktyverier i Viborg.

Politi.dk logo 2_0_0.jpg

Vi har tidligere her på TV/MIDT-VEST fortalt om sigøjnerbander, der hærger i Herning og Ringkøbing. Nu er turen kommet til Viborg, hvor politiet kender til to tilfælde på ligeså mange dage.

Forsøger med korttrick

Torsdag eftermiddag blev en 64-årig kvinde franarret sin pung på parkeringspladsen ved Rema 1000. Efter at have handlet, blev hun ved sin bil antastet af en østeuropæisk mand. Han stod med et kort, og ville have kvinden til at vise ham vejen til Esbjerg.

Mens kvinden hjalp den østeuropæiske mand, har en medsammensvoren sigøjner stjålet kvindens pung fra bagsædet i hendes bil.

Tiggeri kan være tricktyveri

For to dage siden var det en ældre kvinde, der var lige ved at gå i fælden. På gågaden i Viborg henvendte en kvindelig sigøjner sig, og forsøgte at tigge sig til penge. Hun havde en seddel i hånden, der forklarede, at hendes bror var alvorligt syg, og de skulle bruge penge til medicin. Mens den ældre kvinde læste sedlen, forsøgte den kvindelige sigøjner at stjæle fra den ældre kvindes taske. Det lykkedes dog ikke at slippe væk med tyvekoster.

Kan ikke advare kraftigt nok

Midt- og Vestjyllands Politi advarer nu mod tricktyverierne.

- I dag er det i Viborg, men i morgen kan det være Skive, og næste uge er det måske Holstebro. Vi kan ikke advare krafigt nok i mod det, siger stationsleder i Viborg, Poul Vestergaard-Lau til TV/MIDT-VEST.