Nye stalde bliver godkendt på rekordtid

Kommunernes sagsbehandlingstid for husdyrgodkendelser var i 2017 kortere end nogensinde før.

Staldbyggeri
Foto: Hans Trier Vittarp, TV MIDTVEST

Landmænd kan i en række af landets kommuner komme i gang med at investere i nye stalde eller udvide bedriften, meget hurtigere end tidligere.

Den seneste statistik fra Miljøstyrelsen viser nemlig, at kommunerne i gennemsnit nu er nede på 4,3 måneder om at give tilladelse til en ny husdyrgodkendelse til landmænd.

Det er noget mindre end de 7,9 måneder, der var den gennemsnitlige sagsbehandlingstid i 2013.

- Vi har nu den laveste sagsbehandlingstid nogensinde. Når det er muligt, skyldes det, at langt de fleste kommuner nu har en hurtigere og mere smidig sagsbehandling af husdyrsagerne. Der er enkelte kommuner der halter bagefter, men der er ikke længere nogle gode undskyldninger for en for lang sagsbehandlingstid. Det er tydeligt for alle, at en miljøgodkendelse til et husdyrbrug kan udarbejdes på kort tid, siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen. 

Sagsbehandlingstiden stiger måske igen i år

Miljøstyrelsens nye statistik for 2017 viser, at den gennemsnitlige sagsbehandlingstid er 2,9 mdr. for små husdyrbrug, 4,1 måned for mellemstore husdyrbrug og 4,4 måned for store husdyrbrug. 

Sagsbehandlingstiden kan dog stige lidt igen i år, da der er blevet indsendt mange ansøgninger ind i forbindelse med en ny husdyrregulering fra 2017.