Nye skilteregler kan betyde flere kunder

Nye skilteregler betyder, at virksomheder kan reklamere for dem selv ved de store landeveje. De små landsbybutikker håber, det giver flere kunder.

Ole Storm fra Slagter Storm velkommer de nye skilteregler.
Ole Storm fra Slagter Storm velkommer de nye skilteregler.
Foto: Lone Bergholdt Hald, TV MIDTVEST

Det skal være nemmere for Slagter Storm og Løgstrup Bageri i Løgstrup at reklamere for dem selv ude ved den store omfartsvej, nemlig Skivevej.

Indtil nu har skiltereglerne betydet, at virksomheder ikke har kunnet reklamere for dem selv som hensyn til trafiksikkerheden, men de regler skal nu lempes. Det mener transportministeren, som bakkes op af regeringspartierne. Og det bliver også taget positivt imod i Løgstrup.

- Jeg vil håbe, det bringer de gamle dyder frem igen, så vi har mulighed for at få lidt mere trafik gennem byen. Og dermed også flere kunder, siger Ole Storm, som er slagtermester ved Slagter Storm.

Skiltene kan blive opsat mod betaling fra virksomhederne, og både bageriet og slagteren overvejer at investere i et skilt.

- Jeg mener, det skal prøves, om det kan give noget. Om vi får flere folk ind til byen, siger Connie Ladefoged. Hun er bagermester ved Løgstrup Bageri.

Ingen skilteskov

De nye lempelige skilteregler vækker bekymring hos blandt andet Danmarks Naturfredningsforening. De er bange for, at der kommer mere skilteforurening.

Men den bekymring deler Venstres trafikordfører Kristian Pihl Lorentzen ikke.

- Vi skal ikke have det ganske land plastret til af store reklamer, men det, at vi får nogle skilte med et pænt design, og som er diskrete men tydelige, kommer ikke til at betyde noget for trafiksikkerheden. Det er jeg fuldstændig tryg ved, siger Kristian Pihl Lorentzen.

Bagermesteren ved Løgstrup Bageri mener heller ikke, at skiltene bliver et problem.

- Jeg tror ikke, det bliver en skilteskov. Det skal der nok blive sat en stopper for, siger Connie Ladefoged.

De nye regler skal træde i kraft i januar 2018. 

2:07