Nye regler for overvågningsbilleder: - Endelig sker noget

Nye regler for deling af overvågningsbilleder vækker glæde hos butiksejere.

Poul Hansen
Foto: Kasper Riis Kristensen, TV MIDTVEST

Butiksejerne jubler, efter der nu er nye regler for overvågningsbilleder på vej.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (C) vil gøre det lovligt for erhvervsdrivende i visse tilfælde at dele overvågningsbilleder af kriminelle i et internt, lukket netværk.

- Det skulle jo helst være sket for et år eller to siden. Men nu sker der noget, og det er glædeligt, siger Poul Hansen fra Meny i Vildbjerg. 

Han har tidligere haft besøg af tyve og delt overvågningsbilleder, selvom det var ulovligt. Men nu håber han, at det ikke længere bliver nødvendigt. 

- Jeg håber, at når vi har dem på video og på film, at politiet så også tager action omkring det, og der bliver frigivet nogle ressourcer til det, forklarer Poul Hansen.

Tiltrængt hos flere

I Silkeborg har tyverierne ligeledes hærget. Så her er Søren Papes nyhed også i høj kurs.

- Jeg hilser det meget velkomment. Jeg synes, det er glædeligt at se, at politikerne har lyttet, forklarer Henrik Mølbach Thomsen, der ejer en tøjbutik i Silkeborg.

Flere har nemlig kaldt på muligheder til at stoppe de kriminelle. Tilbage i januar fortalte vi i Indblik søndag om problemstillingen.

Men med den nye database er der igen håb for bedre tider.

- Nu får vi en portal hvor det forhåbentligt bliver muligt at dele billederne hurtigt on enkelt, så de kriminelle kan blive fanget, siger Henrik Mølbach Thomsen.

1:58