Nye praktikcentre sikrer praktikplads til alle

6 nye praktikcentre skal fra 1. september sikre praktikophold for elever på 46 forskellige erhvervsuddannelser.

Mercantec i Viborg, uch i Holstebro, EUC Nordvest i Thisted, Herningsholm Erhvervsskole i Herning, Skive Tekniske Skole og UC Ringkøbing-Skjern bliver nye praktikcentre fra 1. september. Det offentliggør undervisningsministeriet onsdag formiddag.

- Det er rigtig vigtigt for det midtvestjyske område, at vi ved oprettelsen af praktikcentre, kan sikre alle en uddannelse, siger direktør Svend Ørgaard fra uch i Holstebro.

En praktikplads til alle

De nye praktikcentre på erhvervsskoler over hele landsdelen skal styrke erhvervsuddannelserne og sikre, at unge kan gennemføre deres uddannelse. Praktikcentrene er for de elever, der ikke har en ordinær praktikplads hos en arbejdsgiver. I stedet kan eleven kombinere skolepraktik med kortere eller længere praktikforløb hos en arbejdsgiver.

- Vi har i flere år haft stor fokus på skolepraktik som en vigtig forudsætning for at uddanne super dygtige elever. Det er fortsat vores ambition, at udvide vores nuværende faciliteter inden for skolepraktikken, så vores erhvervsuddannelser også fremover uddanner elever på et højt fagligt niveau, siger Kirsten Holmgaard, direktør på Mercantec i Viborg.

De nye praktikcentre bliver etableret på i alt 50 af landets erhvervsskoler. Centrene skal hjælpe eleverne videre med praktikuddannelse i 46 forskellige uddannelser.