Nye patruljevogne til landsdelens politi

I løbet året vil der komme flere nye politibiler på de midt- og vestjyske veje. Betjente får nemlig bedre arbejdsforhold på landevejen.

politilbil11.jpg
Foto: Toke Gerding Jensen

Midt- og Vestjyllands Politi er i gang med at større udskiftning af de nuværende politibiler. Den nuværende model Volkswagen Passat har tjent længe nok og er ikke længere tidssvarende. Politiet har brug for mere plads, og det skal den nye bil Volkswagen Touran 2.0 TDI 190 HK hjælpe på. 

- Vi følger udviklingen i samfundet, og det er klart, at vores udstyr skal følge med. Det er helt naturligt, og vi vil selvfølgelig give vores personalet de bedste arbejds- og sikkerhedsmæssige forhold. En politibil er med tiden blevet en rullende arbejdsplads. Derfor får vi nu en bil, hvor ind- og udstigningsforholdene er markant bedre, og så vil der generelt være mere plads, hvis man eksempelvis bærer en hjelm eller skudsikker vest, siger politikommissær fra Midt- og Vestjyllands Politi, Stephan Weber.

Implementeringen af bilerne kommer til at ske ganske langsomt. Således vil politiet i løbet af indeværende år tage fem biler i brug.

Udskiftningen skyldes også de højere krav, der stilles til nutidens patruljevogne.