Nye hospicepladser på vej

Både Region Nordjylland og Region Midtjylland får flere hospicepladser i ny kræftplan, der giver pladser til hele landet.

hospice.jpg

Det er med Kræftplan 3, at der nu er afsat penge til 42 nye hospicepladser på landsplan. De ni af dem kommer til at være i Region Midtjylland og Region Nordjylland får seks.

KD tilfreds

Blandt dem der har kæmpet for flere hospicepladser er kristendemokraten Per Ørum Jørgensen, og han glæder sig nu over resultatet med Kræftplan 3.

- Det er et af Kristendemokraternes mest markante finanslovsresultater, der nu bliver til virkelighed. Jeg er begejstret, siger Per Ørum Jørgensen i en pressemeddelelse.

Skal sikre en værdig død

- Det ligger i vores værdier, at alle mennesker har uendelig værdi, og at de skal behandles som sådan. derfor var det også afgørende for Kristendemokraterne at sikre de uhelbredeligt syge en værdig død. Det er sikret nu, siger han.

12 pladser i år

De nye hospicepladser etableres løbende frem mod 2014. Der er afsat penge til etablering af 12 pladser i år og 10 pladser om året frem til 2014.

Pladserne bliver fordelt gennem to ansøgningsrunder. Med de nye pladser kommer det samlede antal hospicepladser i Danmark op på 250.