‘Det er politiet’: Nye detaljer om anholdelsen af blodtapper-moderen  

Politiet anholdt moderen lige efter, hun havde tappet sin søn for blod, så hun ikke kunne nå at skille sig af med blodsprøjter.

Moderen blev anholdt på sin adresse i Skjern den 25. september 2017.
Moderen blev anholdt på sin adresse i Skjern den 25. september 2017.
Foto: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST

På andendagen af blodtappersagen er nye detaljer omkring forløbet op til anholdelsen af moderen kommet frem i retten i Herning.

Her har de to politiassistenter, som anholdt moderen, vidnet i sagen tirsdag formiddag.

Allerede på første retsdag blev det, som TV MIDTVEST kunne erfare i sidste uge, bekræftet, at Midt- og Vestjyllands Politi videoovervågede moderen fra nabohuset til det rækkehus i Skjern, hvor den 36-årige kvinde boede.

Politiet kunne følge med i, hvad moderen foretog sig på en hovedskærm og en række mindre skærme, som var koblet op på overvågningskameraerne, der var installeret overalt moderens hjem - blandt andet i soveværelset.

Skulle anholdes lige efter blodtapning

Betjentene fortalte fra vidneskranken, at de havde fået ordrer til at skride til anholdelse lige efter en blodtapning, og inden moderen kunne nå at skille sig af med blodet.

Da moderen blev afhørt mandag, kom det frem, at hun typisk skyllede blodet ud i toilettet efter tapningerne.

Politiet var i dialog med sundhedspersonale, der gav grønt lys til at lade tapningen foregå, uden drengen ville komme i fare.

Moderen skreg højt og længe

Da politiet trængte ind i kvindens hus den 25. september 2017, anholdt de hende få øjeblikke efter, hun havde tappet sin søn for blod. I hånden havde kvinden en pose med blodsprøjter, som politiet med det samme tog fra hende.

Flere blodsprøjter blev fundet i en affaldscointainer udenfor kvindens hus. 

Dene ene politibetjent forklarede i retten, at han under anholdelsen sagde ‘det er politiet’, og ‘det er slut nu’. Herefter brød moderen sammen og skreg meget højt og længe.

Lyd fra videoovervågningen, som blev vist i retten på sagens førstedag, dokumenterer anholdelsen. På optagelsen kan man høre moderen skrige meget indtrængende i forbindelse med anholdelsen.

Videoovervågning viser blodtapning

Det er ikke de eneste videooptagelser, der er blevet vist under retssagen. Anklagemyndigheden har også afspillet overvågningsbilleder, der viser selve blodtapningen.

På billederne ligger drengen i moderens seng i soveværelset og kigger på sin iPad, mens moderen tapper ham for blod med adskillige blodsprøjter via et venekateter i brystkassen.

Moderen har erkendt, at hun har tappet sin søn for blod over en periode på to-tre år. Anklagemyndigheden mener, det stod på over en femårig periode fra sommeren 2012. Den 36-årige kvinde har også erkendt, at hun lider af sygdommen Münchausen by Proxy, der også er kendt som medicinsk børnemishandling. 

Dagen igennem vil i alt otte vidner blive afhørt i retten i Herning. Heriblandt drengens far.

10:42
En mor fra Skjern er anklaget for at tappe sit eget barn for blod gennem adskillige år. På grund af drengens lave blodprocent troede lægerne, at han var alvorligt syg,