Nye Borgerlige: 80 procent chance for at vi stiller op i Holstebro

Efter en generalforsamling mandag har Nye Borgerlige taget et stort skridt mod at stille op til kommunalvalg i Holstebro. Nu er der stiftet en vælgerforening i Holstebro.

Nye Borgerlige håber på at stille op til kommunalvalg i november.
Nye Borgerlige håber på at stille op til kommunalvalg i november.

Nye Borgerlige satser stærkt på at stille op til kommunalvalget i Holstebro Kommune. Det er forhåbningen, efter at partiet mandag holdt generalforsamling.

- Jeg vil sige, at der er gode chancer. Omkring 80 procent for at vi stiller op, siger Allan Berg, der står for afdelingen i Lemvig og Struer. 

På generalforsamlingen blev der stiftet en vælgerforening i Holstebro-kredsen, mens der også blev fundet en formand.

Mangler repræsentanter og lokale emner

Inden opstillingen dog kan blive en realitet, er der stadig nogle ting, der skal afklares.

- Vi mangler stadig at finde nogle, der kan stille op, og så skal vi også have nogle lokale ting, vi kan føre valgkamp på, siger Allan Berg.

Som hovedparti forklarer han, at Nye Borgerlige gerne vil have så mange lokalkredse som muligt. Det skal gøre det nemmere at samarbejde mellem kommunerne. 

- Det vil betyde rigtig meget, hvis det kan lykkes. Tankerne er, at vi skal have et tættere samarbejde mellem kommunerne, siger han.

Til kommunalvalget i november er målsætningen, at Nye Borgerlige på landsplan skal have 20 byrådsmedlemmer, mod de 12 byrådsmedlemmer som partiet har i dag.