Nye anklager om matchfixing

Nye anklager om matchfixing i håndboldligaen betyder nu, håndboldherrerne fra Bjerringbro-Silkeborg må afvente en endelig afgørelse i sagen om matchfixing mellem dem og Sønderjyske.

Pengesedler.jpg

Hovedparten af spillertruppen i Sønderjyske er anklaget for at have taget imod 15.000 kroner for at besejre Skanderborg, og hovedparten af spillertruppen i BSV er anklaget for at betale pengene. Det er i korte træk, hvad vi ved om matchfixing-sagen mellem de to klubber.

Men i en artikel i dagens udgave af BT er der nu fremsat nye anklager om matchfixing. Denne gang skulle Skanderborgs håndboldherrer have tilbudt Sønderjyskes trup penge for med vilje at lade sig tabe.

Undersøges nærmere

Og det er altså disse anklager, som sekretariatet hos DIF's Matchfixingsekretariat ønsker at undersøge yderligere, inden Matchfixingnævnet fælder en endelig dom i sagen mellem BSV og Sønderjyske.

De to sager lå ellers klar til afgørelse i denne uge, men grundet behovet for at få dem belyst yderligere og den deraf følgende udskydelse er det ikke muligt at give en tidshorisont for den endelige afgørelse af sagen.

Fælles regler for matchfixing

Det var Dansk Håndbold Forbund, der 11. juni 2014 indleverede sagen til DIF's matchfixingsekretariat om mulig uetisk adfærd i forbindelse med kampen mellem BSV og Sønderjyske.

Den 4. maj 2013 på årsmødet i Danmarks Idrætsforbund (DIF) vedtog repræsentantskabet at indføre fælles regler for DIF-idrætten mod matchfixing og tilsvarende uetisk adfærd.

Se eller gense vores indslag fra juni om matchfixing-sagen:

1:57
BSV-spillere forsøgte at motivere SønderjyskE med 15.000 kroner i gave.