Nyd sneen før den er væk

​Hen over natten er der faldet en del sne i landsdelen, men snart er det væk.

Sådan ser vores udsigt ud fra TV MIDTVEST i dag. Hvordan ser din ud?
Sådan ser vores udsigt ud fra TV MIDTVEST i dag. Hvordan ser din ud?
Foto: Kirsten Axelsen, TV MIDTVEST

Midt- og vestjyderne står her til morgen op til et helt hvidt landsskab. I løbet af natten er der faldet mellem fem og otte centimeter nyt sne.

Vejret begynder at vende i morgen, men det smelter ikke lige sådan. Formentlig vil det tage et par døgn, før al sneen er væk, siger Søren Mikkelsen, der er meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut i Karup.

Det er jo det lune hjørne.

Det er først søndag, vejret for alvor vender til det varmere vejr, men allerede i dag kan det blive op til fem grader i dag. Derfor vil der især i morgen ske meget afsmeltning af sneen.

Det lune hjørne

Temperaturerne har lagt under frysepunktet i længe, men der er nu udsigt til en varmere tid.

Det skyldes, at vi ikke får vejret fra nord eller øst mere. Vinden vender, så den kommer fra sydvest. Det er jo det lune hjørne, siger meteorolog Søren Mikkelsen.

Derfor kan midt- og vestjyderne godt takke farvel til streng vinter den næste stykke tid. De næste dage kan vi opleve temperaturer på mellem fem og otte grader.

Ingen trafikkaos på grund af sne

Til trods for at sneen er faldet pludselig, så har folk her i landsdelen lært at køre efter forholdene.

Vi har ikke fået meldinger om nogen trafikale problemer, så der har været rigtig roligt, siger Lars Even, vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi.  

Send os dit sne-billede 

Vi slutter aftenens udsendelse af med klip fra landsdelen. Derfor vil vi på redaktionen gerne se, hvordan det ser ud rundt omkring i snelandskabet hos dig. Send os dit bedste sne-billede eller sne-video til redaktionen@tvmidtvest.dk. Husk at skrive, hvor billedet er taget. 

Måske er det dit billede, der bliver vist på tv i aften.