Ny uro om Ib Poulsen

Thisteds viceborgmester søger orlov fra byrådet. Partifællerne ser gerne, at han ikke vender tilbage.

IbPoulsen_ny_0.jpg

Viceborgmester Ib Poulsen (DF) søger orlov fra Thisted byråd indtil 1. november. Han begrunder ansøgningen med, at det er for hårdt at skulle deltage i budgetforhandlinger i kommunen samtidig med, at han også skal begynde i Folketinget. Ib Poulsen kom ind på Christiansborg ved valget den 18. juni.

Men partiets gruppeformand i Thisted Kaj Kirk ønsker slet ikke Ib Poulsen tilbage i byrådet:

- Jeg synes han skulle søge orlov i 29 måneder, siger han, og sigter dermed til den tid, der er tilbage af den nuværende byrådsperiode.

Samarbejdet mellem Ib Poulsen og resten af Dansk Folkepartis byrådsgruppe har været anstrengt siden kommunalvalget i 2013, og i marts i år blev han presset til at opgive sin post som gruppeformand. Ib Poulsen er stadig viceborgmester og medlem af økonomiudvalget, men nu kommer de poster også i spil i den nye strid:

- Jeg stiller mig til rådighed for at overtage posten i økonomiudvalget, siger Kaj Kirk. Han lader det stå åbent, hvad der bør ske med viceborgmesterposten:

- Det må være op til konstitueringsgruppen, siger han.

Selvom partifællerne gerne vil af med ham, nægter Ib Poulsen at lade sig presse ud:

- Jeg vender 100 % tilbage, og jeg står også på listen til næste kommunalvalg, siger Ib Poulsen.

På torsdag mødes det borgerlige flertal bag konstitueringen for at drøfte, hvad der skal ske med Ib Poulsens poster, mens hans er på orlov.