Ny type genbrugsbutikker hitter

Både købere og sælgere er vilde med nyt loppekoncept, hvor private kan leje hyldeplads hos en butik, som så sælger tingene

Line Lønstrup Nielsen er indehaver af Lopshop i Holstebro. En særlig slags genbrugsbutik, hvor man som privat kan leje nogle reoler i butikken og sætte sine brugte ejendele til salg. Så sørger Line og nogle medarbejdere for at få betaling for tingene.

Butikken startede 1. april.

- Det er gået super. Alt (hyldeplads til rådighed, red.) er udsolgt på 11 dage, forklarer Line Lønstrup Nielsen. Butikken lokker mange kunder til.

- Du kan røre ved tingene. Og du behøver ikke have en sælger, der ånder een i nakken, fremhæver Elsebeth Skov Hansen fra Houen, som kigger på varerne hos Lopshop.

Ideen om at holde loppemarked på denne måde stammer egentligt fra Finland. Konceptet kom til Danmark i 2014 med butikken Kirrpu.

Genbrugskæden "Guld og Rod" har lignende butikker. Siden åbningen i 2015 er det blevet til ialt fem butikker i Jylland. Og der er planer om endnu flere. 

Sælgerne i de nye genbrugsbutikker er en blanding af professionelle og folk, der skal have ryddet ud i gemmerne, derhjemme.