Ny tunnel efter 10 års kamp

Forældre og børn kunne ånde lettet op i Skive i dag. Efter 10 års kamp kunne de for første gang krydse en farlig vej - uden at tænke på at kigge sig for.

271109Tunnel001.jpg

Ved Resen skole i Skive har forældre i årevis måtte sende deres børn over den stærkt trafikerede Furvej for at komme i skole. Men i dag var der lys for enden af tunnelen. En ny tunnelsti under Furvej blev indviet fredag eftermiddag og det betyder, at skolebørn og andre fremover kan krydse vejen uden at skulle være nervøse for tunge lastbiler og fartglade bilister.

- Det er en rigtig god fornemmelse. Nu krones det arbejde som udvalget har gjort i en del år, og nu føler vi virkelig at vi sikre vores cyklister og fodgængere rigtig meget, forklarer Peter Kjærgaard Rasmussen, der er viceinspektør på Resen Skole.

Grunden til den lange vente tid er penge. Der har været et eftersleb på Skive Kommunes fortove, cykelstier og inden for det trafiksikkerhedsmæssige, men det forsøger kommunen nu at rette op på. Og selv om kampen for tunnelen har varet 10 år, så har det kun taget en måned at bygge den.

Se viseinspektør, Peter Kjærgaard Rasmussen forklare, hvorfor det er lykkedes at få bygget tunnelen.