Ny trend blandt kriminelle

Politiet oplever stadig oftere, at østeuropæiske tyvebander bruger postvæsnet til at sende tyvekoster ud af landet.

postbud.jpg

Midt- og Vestjyllands Politi oplever i stigende grad, at tyvekoster forsvinder ud af landet i pakker sendt med posten.  

- Politiet er udfordret i forhold til at opfange de her koster, når de sendes ud af landet fordi, der er visse regelsæt omkring brevhemmelighed og brevstandsning som skal overholdes, og det er en udfordring at nå inden de sendes ud af landet, siger Michael Kjeldgaard, der er Vicepolitiinspektør ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Selvom en forsending ser mistænkelig ud må postvæsenet ifølge loven ikke åbne pakken, for at se hvad der er i den.

- Vi er oprigtigt kede af at nogen finder på at bruge os til et ulovligt ærne og sender tyvekoster til udlandet, og derfor er vi selvfølgelig også kun interesseret i at samarbejde med Politiet om at finde en løsning, siger Jørgen Fischer, der er chef for postbutikker i Danmark.

Lige nu er fire georgiske mænd fra asylcentret i Vestervig fængslet og mistænkt for omfattende tyveri af smykker. Politiet formoder mændene har sendt tyvekoster ud af landet med posten.

Se et indslag om Politiets udfordringer:

2:46
Politiet oplever stadig oftere, at østeuropæiske tyvebander bruger postvæsnet til at sende deres tyvekoster ud af landet

TV Midtvest sendte d. 18. juni dette indslag, da Midt-og Vestjyllands Politi havde fanget en tyvebande, der formentlig har sendt tyvekoster ud af landet med posten.

4:30
Midt og Vestjyllands Politi har fået fingrene i en tyvebande i en sag, der også involverer Interpol.