Ny togkøreplan i Midt- og Vestjylland

Den 13. december kommer der nye DSB-køreplaner i hele landet. Det giver hurtigere forbindelser mellem Herning og København, men langsommere mellem Holstebro og Aarhus.

Rejsetiden mellem Herning og København bliver op til 15-20 minutter hurtigere med den nye køreplan, som træder i kraft den 13. december. Derudover kører togene fremover på faste minuttal fra Herning mod København 02 og mod Holstebro 01, skriver Herning Folkeblad.

- Det her er den største køreplansændring siden Storebæltsbroen åbnede i 1997. Vi har lavet nogle meget afgørende ændringer, for at tilgodese så mange kunder som muligt, siger DSB's informationschef Tony Bispeskov til Tv Midtvest.

Pendlere på strækningen får mulighed for at tage et tidligt morgentog klokken 5.02 fra Herning med ankomst i København klokken 8.05. Til gengæld forsvinder den sene forbindelse hjem igen. Hvor man hidtil har kunnet stige på i København klokken 23.28 for at komme til Herning små fire timer senere, bliver sidste afgang fra hovedstaden fremover allerede klokken 20.28.

- Vi har været nødt til at sløfe nogle afgange, hvor der var meget få passagerer. Vi taler om 10-15 passagerer per afgang. Vi har valgt at bruge vores ressourcer andre steder, hvor det kommer flere til gode, siger Tony Bispeskov.

Rammer pendlere fra Holstebro til Herning

Mange af de pendlere, der tager toget fra Holstebro til Herning, bliver ramt af den nye køreplan. DSB flytter nemlig et af de mest populære pendlertog mellem de to byer, skriver Holstebro Dagblad.

Med den nuværende køreplan kører toget fra Holstebro klokken 7.14, og ankommer i Herning klokken 7.45. Med den nye køreplan vil toget ankomme i Herning klokken otte, hvilket betyder at mange pendlere må tidligere afsted for at nå på arbejde kl. 8.

Arriva-tog bliver langsommere

Ifølge rejseplanen.dk’s rejseberegner kommer det til at tage 19 minutter længere at rejse med toget fra Holstebro til Aarhus med den nye køreplan. Turen kan i dag klares på en time og 50 minutter, men fremover kommer den hurtigste tur til at tage to timer og ni minutter.

Det skyldes, at turen mellem Herning og Aarhus efter den 13. december kommer til at tage 16 minutter længere. En strækning, hvor Arriva står for driften. Arriva oplyser til Tv Midtvest, at de først har mulighed for at kommentere på ændringerne i uge 43.