Ny test viser: Vandet er stadig forurenet

Myndighederne ved endnu ikke, hvor bakterierne i Viborg stammer fra.

Hvis du bor i Viborg eller nærmeste omegn, så skal du stadig koge dit vand.
Hvis du bor i Viborg eller nærmeste omegn, så skal du stadig koge dit vand.
Foto: Colourbox

Borgerne i Viborg og nærmeste omegn har siden tirsdag eftermiddag skulle koge deres vand på grund af fund af bakterier på Nordværket.

I går aftes blev der så taget nye prøver, og nu er resultaterne så kommet. De viser, at hvis man bor indenfor de røde streger på kortet, så skal man fortsætte med at koge sit vand, indtil man hører mere.

-Vi har desværre endnu ikke lokaliseret kilden og kan med prøverne alene konstatere, at bakterieantallet fortsat er for højt på værket. Vi gennemgår systematisk Nordværket for at finde årsagen til forureningen, fortæller afdelingschef for drikkevand ved Energi Viborg Vand, Mogens Brems Knudsen i en pressemeddelelse og supplerer med, at der fortsat ikke er fundet bakterier i ledningsnettet ud til forbrugerne.

Det er borgerne indenfor den røde streg, der skal koge deres vand.
Det er borgerne indenfor den røde streg, der skal koge deres vand.
Foto: Energi Viborg

For en sikkerheds skyld

Siden fundet af bakterierne – der altså ikke er e-coli-bakterier - er der blevet arbejdet på højtryk ved Energi Viborg på at finde kilden til bakterierne. Det er dog kun for en sikkerheds skyld, da der på intet tidspunkt er fundet bakterier i ledningsnettet til forbrugerne.

-Baggrunden er alene sikkerhedsmæssige årsager. Der tages ingen chancer i en sådan situation, forklarer Mogens Brems Knudsen. 

Energi Viborg melder fredag over middag igen nyt ud om situationen på hjemmeside, SMS-service og Facebook til borgere og medier.

Er du i tvivl om, hvordan du skal håndtere forurenet vand? Energi Viborg anbefaler, at man ser denne video. Det er dog vigtigt at notere sig, at da det ikke drejer sig om e-coli-bakterier, så må man gerne bruge en almindelig opvaskemaskine.