Ny stregspiller til FCM Håndbold

28-årige Sabine Pedersen skifter fra Viborg HK til FC Midtjylland på en to-årig kontrakt. Hun skal sammen med Susan Thorsgaard udgøre klubbens duo på stregen.

FCM_Haandbold_klynge.jpg

FC Midtjylland kan også til den kommende sæson bryste sig af to stærke spillere på stregpositionen. De danske DM-sølvvindere har nemlig skrevet en to-årig kontrakt med Sabine Pedersen, der i sidste sæson vandt DM-guld med Viborg HK. Hun erstatter der med Louise Svalastog Spellerberg, der skifter fra FCM til København Håndbold.

- Det har været en lang proces, og jeg overvejede meget, om jeg skulle tage til udlandet, men da jeg skulle tage beslutningen, sagde mavefornemmelsen FC Midtjylland. Jeg vil rigtig gerne være en del af det setup, der er i klubben, siger Sabine Pedersen.

Stærkt sammenhold

Den 28-årige stregspiller, som begår sig i begge ender af banen, glæder sig til at blive en del af holdet i FC Midtjylland.

- Jeg ser et hold, der kæmper i 60 minutter i alle kampe, og når det er allermest hårdt, så står i de sammen. Det fællesskab vil jeg rigtig gerne være en del af. Samtidig har de nogle gode værdier internt på holdet.

Den 28-årige stregspiller ser frem til at bidrage med et stærkst kontraspil og fighteregenskaber på FC Midtjyllands hold.

-  Jeg vil vinde for enhver pris og giver ikke op, siger stregspilleren, der tidligere i karrieren har tørnet ud for Frederikshavn, Aalborg DH og altså senest Viborg HK.

Sabine Pedersen og FC Midtjyllands cheftræner Helle Thomsen kender hinanden bedre end de fleste, idet Sabine Pedersen er Helle Thomsens plejedatter og har boet hos hende fra hun var 15 til hun var 20 år. Ingen af de to ser dog nogle problemer i nu at skulle arbejde professionelt sammen.

- Jeg har som ungdomsspiller haft hende som træner, og da det ikke gav problemer dengang, og vi nu er blevet ti år ældre, så kunne jeg ikke forestille mig, at det vil give problemer nu. Både Helle og jeg er professionelle, og vi er gode til at adskille tingene. Når vi er til håndbold, er jeg en del af truppen, og vores forhold kommer ikke til at spille ind på det håndboldmæssige, forklarer Sabine Pedersen.

Stregspiller på højt niveau

Hos FC Midtjylland glæder sportschef Hans Peter Riis sig over tilgangen af Sabine Pedersen.

- Vi er rigtig tilfredse med, at vi kan fastholde at have to stregspillere på højt niveau. Det har betydet meget for os, og Sabine er en rigtig dygtig håndboldspiller. Med hende er den sidste brik faldet på plads til den kommende sæson, og det er en spændende gruppe af spillere, vi har, siger Hans Peter Riis.

Også cheftræner Helle Thomsen ser frem til tilgangen af den kontrastærke stregspiller.

- Sabine passer rigtig godt ind i den måde, vi spiller håndbold på. Hun er en dygtig kontraspiller, og så er hun en spiller med en rigtig god indstilling og et stort fighterhjerte. Hun er en af de typer, vi gerne vil have i vores trup. Samtidig får vi en stregspiller, som er anderledes end Susan, og det giver os endnu flere muligheder både defensivt og offensivt, siger Helle Thomsen.

Sabine Pedersen og resten af FCM-truppen begynder træningen til den nye sæson onsdag den 16. juli.