Ny sportschef i FC Midtjylland præsenteret

Det bliver den 46-årige Svend Graversen, der fremover skal være sportschef i FC Midtjylland.

Svend Graversen er ny sportschef i FC Midtjylland.
Svend Graversen er ny sportschef i FC Midtjylland.
Foto: FC Midtjylland

FC Midtjylland har torsdag præsenteret ny sportschef, og valget er faldet på den 46-årige Svend Graversen. Han er rekrutteret fra egne rækker, skriver klubben i en pressemeddelelse.

- Jeg har en meget klar ide om, hvem FC Midtjylland er, og hvad vi står for, og derfor føler jeg mig godt rustet til opgaven. Som klub har vi flyttet os meget langt gennem de sidste 10-15 år, og jeg ser masser af muligheder for, at vi de næste 10 år sammen kan flytte klubben endnu længere, både hvad angår titler i Danmark, europæiske resultater og udvikling af vores spillere, siger den nye sportschef Svend Graversen.

Administrerende direktør Claus Steinlein er glad for, at der er tale om en intern rekruttering.

- Vi har haft et imponerende ansøgerfelt, blandt andet med flere spændende internationale navne, men vi har i Svend Graversen valgt en profil, der kender FC Midtjylland kultur og værdier, og som samtidig har en meget stærk vindermentalitet, siger administrerende direktør Claus Steinlein.

Svend Graversen kender allerede den midtjyske klub indgående. Han var en af de bærende kræfter bag fodboldakademiet, da det blev oprettet i 2004, og siden har han været med til at udvikle spillere, der nu spiller rundt omkring i de store europæiske ligaer. 

- Spørger du spillere som Winston Reid (West Ham), Simon Kjær (Sevilla), Erik Sviatchenko (Celtic), Viktor Fischer (Mainz), Jonas Lössl (Huddersfield), Joachim Andersen (Sampdoria) og mange flere, vil de alle bekræfte, at Svend har spillet en helt afgørende rolle for deres udvikling som både mennesker og fodboldspillere, fortæller Claus Steinlein.

Vigtigt at kende FCM indefra

Senest har Svend Graversen arbejdet med at videreudvikle FC Midtjyllands kulturelle og fodboldfaglige fundamant, skriver FC Midtjylland, og det har ifølge Claus Steinlein været en tungvejende grund, at kendskabet til klubben har været der i forvejen. 

- En sportschef i FC Midtjylland skal kunne meget mere end at købe og sælge fodboldspillere, og med ansættelsen af Ove Pedersen som assisterende sportschef er vi allerede stærk besat på transfer- og scouting-siden. Derfor var det først og fremmest vigtigt, at den nye sportschef kendte FC Midtjylland indefra. Udover at kunne lede en scouting-afdeling skal han være i stand til at sikre sammenhængkraft både kulturelt og fodboldfagligt hele vejen fra akademiet til førsteholdet. Den profil matcher Svend perfekt, siger Claus Steinlein.

Svend Graversen starter i sin nye rolle med omgående virkning.