Ny skrap kurs mod udlændinge der overtræder meldepligten

Efter en lovstramning er dommerne nu begyndt at varetægtsfængsle personer, der igen og igen overtræder meldepligten på Kærshovedgård.

Udrejsecenter Kærshovedgård uden for Bording.
Udrejsecenter Kærshovedgård uden for Bording.
Foto: Mikael Andersen, TV MIDTVEST

De første udlændinge er i denne uge blevet varetægtsfængslet, fordi de gentagne gange for eksempel har overtrådt en såkaldt meldepligt.
    
Det oplyser specialanklager Jens Severinsen ved Midt- og Vestjyllands Politi. Fængslingerne skyldes en stramning af udlændingeloven, som trådte i kraft 1. juni.

Kendelserne om varetægtsfængsling er blevet afsagt dels af Retten i Herning og dels af Vestre Landsret.
    
Tirsdag og onsdag er i alt fem personer, der skulle have meldt sig til Udrejsecenter Kærshovedgård, blevet frihedsberøvet.
    
 Yderligere to bor privat i Østjylland, hvor de skal melde sig hos politiet. Her afviste byretten i Aarhus at fængsle, men landsretten har ændret afgørelserne.

332 overtrædelser

En af de berørte er en mand, der forleden blev dømt for i 332 tilfælde at have overtrådt meldepligten og for 54 gange ikke at have givet underretning, som han burde. To gange tidligere er han blevet dømt for at se stort på kravene.
    
Dommen lød på ubetinget fængsel i seks måneder. Den drejer sig dog også om trusler og grove ord mod en ansat på Kærshovedgård, oplyser specialanklageren.
    
- Skærpelsen af loven og bemærkningerne til den har vi forstået sådan, at der er et politisk ønske om varetægtsfængsling i de situationer, hvor personer på for eksempel tålt ophold gentagne gange overtræder de pålæg, de har fået, siger Jens Severinsen.
    
- Politikerne har ikke ønsket, at de går rundt på fri fod. Vi imødeser en del trafik på den konto, siger specialanklageren om lovændringen.
    
/ritzau/