Ny p-kælder skal styrke handelen

Silkeborg bygger ny parkeringskælder til 223 biler. Bilerne skal under jorden for at skaffe plads til nye butikker og boliger.

Silkeborg Kommune Skilt.jpg

Silkeborg Kommune sætter nu gang i et større byudviklingsprojekt, der skal styrke Silkeborg som handelsby i konkurrence med naboer som Herning og Aarhus.

Et flertal i byrådet besluttede mandag at investere 33,4 millioner kroner i en ny parkeringskælder under Torvet i midtbyen. Kælderen får plads til 223 biler, og samtidig sløjfes flere p-pladser ved søen for at give plads nye butikker, boliger og rekreative områder.

Silkeborgs borgmester Steen Vindum (V) er glad for, at der nu endelig er truffet en beslutning i sagen efter seks års diskussion.

- Vi får bilerne ned under jorden og får frigivet attraktive arealer ved søen til byudvikling. Jeg er sikker på, at det bliver til gavn for væksten, de handlende og livet i byen, siger borgmesteren i en pressemeddelelse.

Der var i øvrigt stor interesse for at følge byrådets debat. 75 borgere mødte op i byrådssalen, mens 979 var med på en kigger via Kommune-TV over nettet.