Ny navnestrid om motorvej

Striden om navnet på motorvejen mellem Herning og Aarhus blomstrer op igen.

280114_Herningmotorvej.jpg

Tre østjyske borgmestre mener ifølge Midtjyllands Avis, at en større del af motorvejen skal opkaldes efter Silkeborg. Vejdirektoratet besluttede ellers i april, at navnet skal være Herning-motorvejen - med undtagelse af det stykke, der kommer til at gå rundt om Silkeborg. Men borgmester Steen Vindum fra Silkeborg vil nu som minimum have opkaldt strækningen mellem Aarhus og Låsby efter Silkeborg.

Opbakning fra andre kommuner

Sammen med borgmestrene i Aarhus og Skanderborg Kommuner opfordrer han transportministeren og ministeren for by, bolig og landdistrikter til at gå ind i sagen, så Vejdirektoratets beslutning kan blive ændret.

- Jeg er sådan set OK med, at den hedder Herningmotorvejen fra Funder mod Herning, men det virker helt forkert, at hvis man skal fra Silkeborg til Aarhus, så skal man også kører på Herningmotorvejen, forklarer Steen Vindum til Midtjyllands Avis.

Han mener, at når der er to dele, der hedder Herningmotorvejen, kan det også skabe sikkerhedsmæssige problemer, hvis der eksempelvis er en ambulance, der skal rykke ud til en ulykke på motorvejen.

Det er minister for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen, der er sidste appelinstans i navnestriden.