Ny motorvej har fokus på trafiksikkerhed

Det bliver fremover både hurtigere og sikrere for trafikanterne at komme frem i det midt- og vestjyske. Det skriver Vejdirektoratet.

Det bliver med fokus på større trafiksikkerhed, at motorvejsstrækningen mellem Tvis og Sinding åbner.
Det bliver med fokus på større trafiksikkerhed, at motorvejsstrækningen mellem Tvis og Sinding åbner.
Foto: Vejdirektoratet

Mandag den 27. november åbner 14 kilometer ny motorvej på strækningen mellem Tvis og Sinding. 

Og det bliver med ekstra fokus på trafiksikkerheden, oplyser Vejdirektoratet.

For når motorvejsstykket åbner, betyder det også, at der kommer mere trafik på et stykke af Herningvej ved den nye motorvejsafkørsel ved Tvis og til Holstebro. Trafikken vil derfor stige, indil Holstebromotorvejen åbner i 2018.

Vejdirektoratet vil fra uge 48 stille "Din Fart"-skilte op og gøre bilisterne ekstra opmærksomme på at overholde hastighedsbegrænsningerne. 

- Det er vigtigt at sige, at Vejdirektoratet tager trafiksikkerheden ved vores anlægsstrækninger alvorligt og har fokus på at forhindre trafikulykker. Jeg beder også trafikanterne om at have tålmodighed og køre forsigtigt derude, siger Ivar Sande, afdelingsleder for Planafdelingen i Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet er også i gang med at undersøge, om der skal laves "mindre fysiske tiltag på vejen". I samarbejde med politiet og Holstebro Kommune vil Vejdirektoratet nu gå i dialog omkring det, lyder det.

Kommer efter flere færdselsulykker

Den øgede trafiksikkerhed kommer i kølvandet på, at der har været et stort antal af færdselsulykker i forbindelse med motorvejsbyggeriet mellem Herning og Holstebro.Alene i år har der været 25 ulykker på stykket mellem de to byer.

I sidste uge kunne kørelærer og formand for Herning og Omegns Kørelærerforening, Susanne Andersen, fortælle, at det er hastigheden, der dræber.

- Der bliver kørt rigtig stærkt herude, og hastighed, det dræber, sagde hun. 

Men det prøver Vejdirektoratet altså nu at undgå ved at sætte ekstra fokus på hastighedsbegrænsninger.

Stor stigning i antal bilister

Når hele motorvejen åbner i 2018, vil der, ifølge beregninger fra Vejdirektoratet, dagligt komme 5.000 køretøjer mere på motorvejen ved Tvis. Den fulde trafikstigning forventes dog først at komme, når hele motorvejen er åbnet - og ikke i forbindelse med åbningen af strækningen mellem Tvis og Sinding.

- Denne trafikstigning sker dels på baggrund af trafikanter, som vælger nye ruter, og at der bliver kørt nye ture. Det vil kunne mærkes af de lokale trafikanter, som i en periode på et lille års tid vil få mindre plads på Herningvej ved Tvis. Heldigvis er situationen kun midlertidig, men nogle gange skal det være lidt skidt, før det bliver helt godt, siger Ivar Sande.