Ny mole indviet - Bodil ødelagde den gamle

Ny ydermole til 40 millioner kroner indviet i Lemvig. Molen skal sikre byen mod oversvømmelser og samtidig gøre havnen til et populært rekreativt område.

040715LemvigMole.jpg

Der var fest på havnen i Lemvig lørdag formiddag.

Borgmester Erik Flyvholm indviede havnens nye ydermole - et projekt til 40 millioner kroner, der ikke alene skal være med til at sikre byen mod oversvømmelser, men samtidig også skal gøre havnen endnu mere attraktiv for borgerne og de mange turister på egnen.

Den nye mole afløser den gamle vestlige ydermole, der blev ødelagt af orkanen Bodil i december 2013. Molen blev delvist knust, og det resulterede i en rekordhøj vandstand og flere smadrede både.

Molen er bygget af træ og er 60 meter lang. Den sikrer roligere vand i de indre bassiner og giver plads til 50 ekstra både. Samtidig skal der laves flere kighuller af glas i molen, så man kan stå i læ og se ud på bølgerne, når stormen raser.

- Det hele er en del af vores masterplan for havnen fra 2010. Omdannelsen fra en erhvervshavn til en oplevelseshavn, et rekreativt område - dagen i dag vidner om, at det er lykkedes, siger borgmester Erik Flyvholm (V).

Interview med borgmester Erik Flyvholm (V):

1:10

TV MIDTVEST sendte i december 2013 dette indslag om orkanen Bodils hærgen i Lemvig:

1:59
Højtvandsværnet holdt og vandet nåede dermed ikke byens huse. Men på havnen medførte stormen og den høje vandstand store ødelæggelser.

040715Mole.jpg

040715Mole2.jpg

040715Mole3.jpg

040715Mole4.jpg

1:54
Den nye mole i Lemvig er en del af byens oprustning mod stormvejr og oversvømmelser