Ny mindepark udløser besøgsboom i Thyborøn

Mindeparken for Jyllandsslaget i Thyborøn trækker mange nye gæster til området.

Siden Mindeparken for de knap 9.000 omkomne marinesoldater ved historiens største søslag åbnede har hele 5.000 besøgt museet.
Siden Mindeparken for de knap 9.000 omkomne marinesoldater ved historiens største søslag åbnede har hele 5.000 besøgt museet.
Foto: Arkiv

Efter Mindeparken for Jyllandsslaget åbnede 1. juni – på 100 året for verdens største søslag - er der kommet mange nye gæster til Thyborøn, oplyser Lemvig Kommune i en presesmeddelelse. Især flere briter har lagt vejen forbi Mindeparken, Sea War Museum og blandt andre spisestedet Mallemukken i byen.

- Mindeparken har helt sikkert trukket nye gæster til. Især briter er begyndt at komme i større antal, siger Bitten Dahl Knudsen, sekretær ved Sea War Museum Jutland.

Englændere søger til Thyborøn
Siden Mindeparken for de knap 9.000 omkomne marinesoldater ved historiens største søslag åbnede har hele 5.000 besøgt museet. Mange af gæsterne er englændere.

Restaurant Mallemukken, der ligger tæt ved den nye Mindepark har ligeledes oplevet en markant stigning i besøgstallet. Og også her er der den seneste måned kommet mange englændere.

- Overordnet har vi oplevet en stigning på 25 procent i besøgsantallet og omsætningen. Og mange er briter. Det er nyt. Dem har vi ikke set tidligere, siger Trine Kynde Larsen, forpagter af og direktør ved Mallemukken.

Hvor stor en procentandel englænderne præcist udgør af gæsterne er ikke gjort op, hverken på museet eller restauranten. Men begge vurderer, at briterne udgør en god del af de mange nye gæster.

Vil have kvalitet
Også svenskere og nordmænd kommer i stigende grad til Thyborøn.

- Vi har at gøre med en ny type af gæster. De planlægger i mange tilfælde en hel dag eller to i Thyborøn, for at opleve Mindeparken, Sea War Museum og de mange andre seværdigheder her, siger Bitten Dahl Knudsen.

Bitten Dahl Knudsen peger på, at de mange nye gæster i høj grad efterspørger kvalitet og spændende tilbud, når de kommer.

- Når gæster lejer en bil, kører langt og er parat til at bruge en hel dag eller to i byen, forventer de kvalitet. Og det skal de have, siger hun og fortæller om svenske fiskere, der forleden havde en ledig dag i Hanstholm. De lejede en bil og kørte til Thyborøn med det specifikke mål at se Mindeparken og Sea War Museum og få sig et godt måltid mad.

Oven i de mange nye britiske gæster, der kommer enkeltvis eller som familier, er antallet af grupper og busselskaber også steget.

Sea War Museum har siden åbningen 15. september 2015 haft cirka 25.000 besøgende.

 

2:14
I dag for præcis 100 år siden mistede mere end 8.500 mennesker livet ud for Thyborøns kyst

 

0:59
Barnebarn af den øverstkommanderede britiske admiral i Jyllandsslaget under 1. verdenskrig udstiller på Sea War Museum Jutland.