Ny ledelse på Sygehus Thy Mors

Region Nordjylland har besluttet at fremskynde planerne om at lave en fælles ledelse for Sygehus Thy Mors og Sygehus Vendsyssel. Det sker efter at tre læger på Sygehus Thy Mors er fritaget fra kontakt med patienter.

Det faglige niveau på sygehuset Thy Mors i Thisted har været draget så meget i tvivl, at Region Nordjylland nu har besluttet at fremskynde planerne om at etablere en samlet ledelse for de to sygehuse - Sygehus Thy Mors og Sygehus Vendsyssel.    

- Vi har igennem længere tid fulgt situationen på Sygehus Thy Mors nøje, da sygehuset er udfordret på en række områder i forhold til rekruttering og økonomi, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S) i en pressemeddelelse.    

Tre læger på Sygehus Thy Mors har indtil videre fået opgaver uden patientkontakt. Det sker for at genskabe tilliden til Sygehus Thy Mors. Baggrunden er aktuelle sager og oplysninger, der rejser tvivl om lægernes kvalifikationer.    

- De pågældende læger skal indtil videre ikke have patientkontakt. Samtidig har vi sat en undersøgelse i gang, som skal skabe klarhed over fakta. Det kan virke drastisk, at vi handler med det samme, siger sygehusdirektør Henrik Larsen, Sygehus Thy Mors i en kommentar.    

- Men da anklagerne kommer fra både patienter og andre læger inden for vores organisation, tager vi det særdeles alvorligt. Jeg har vurderet, at vi er nødt til at handle hurtigt for at genskabe tilliden til kvaliteten af det kliniske arbejde på sygehuset.    

Den interne undersøgelse er sat i gang både af hensyn til patienterne og til de pågældende læger. Ud over genopretningen af situationen på Sygehus Thy Mors, arbejder regionen på at kulegrave situationen på alle regionens sygehuse med fokus på lægernes kvalifikationer.     

- På grund af den usikkerhed, der er opstået, har vi besluttet at undersøge alle sygehuse i regionen. Det er helt afgørende for os, at patienter kan have fuld tillid til kvaliteten af den behandling, de modtager på sygehuse i Region Nordjylland, siger sundhedsfaglig direktør Jens Winther Jensen.    

/ritzau/