Ny landbrugsmesse åbnet i Herning

Danske landmænd fik tirsdag en ny messe, da FarmerTech slog dørene op.

Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer, afprøver et par Google-briller på Seges’ stand på FarmerTech.
Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer, afprøver et par Google-briller på Seges’ stand på FarmerTech.
Foto: Wiegaarden

Agromek har fået en lillebror. Det skete tirsdag, da FarmerTech åbnede i MCH Messecenter Herning. 

Mens udstillerne på Agromek kan bruge op til 2.000 kvm på en stand, så foregår FarmerTech i en enkelt hal, hvor hver udstiller kun må bruge et begrænset antal kvm.

Åbningen blev foretaget af formanden for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild.

- Den personlige kontakt mellem landmand og udstiller er hele grundideen med FarmerTech, hvor vi mødes om det engagement, den virkelyst og udviklingstrang, der er grunden til, at vi i dag er blandt verdens bedste landmænd. Jeg er derfor også glad for, at så mange er med til at bakke op om FarmerTech, sagde Martin.

Han benyttede lejligheden til at skue fremad.

Hver eneste dag kæmper de andre for at tage førerpladsen fra os

- Det er der god grund til at gøre, for vi står overfor et marked med en stigende global middelklasse. En global middelklasse, der efterspørger kvalitetsfødevarer produceret på den mest ressourceeffektive måde – og også teknikken til selv at producere det. Men hver eneste dag kæmper de andre for at tage førerpladsen fra os, for vi står i en global konkurrence, og den skal vi vinde for at være her i morgen. Og det kræver konstant fokus på forbedringer for at bevare det forspring, vi har, sagde Martin Merrild ifølge FarmerTech.

Forinden havde formanden for FarmerTech, administrerende direktør Sten Andersen, Dan Egtved A/S, budt velkommen og understreget, at med den nye landbrugsmesse er rammerne skabt for at landmænd og producenter kan netværke, og innovation og viden kan blive formidlet til gavn for landmænd og udstillere.

- Jeg er stolt over den opbakning som vores nye messe har fået undervejs. Udstillerlisten repræsenterer størstedelen af de relevante private leverandører af viden og udstyr til landmænd i Danmark og i udlandet, sagde Sten Andersen ifølge en pressemeddelelse fra FarmerTech.