Ny krabbefabrik skal give 40 arbejdspladser

Jeka Fish indleder samarbejder med norsk virksomhed om nyt krabbeeventyr.

Krabbe
Foto: Arkiv

For mange fiskere er krabber en irriterende bifangst, der kun er til besvær. 

Sådan ser Jeka Fish i Lemvig ikke på det - virksomheden gør sammen med norske Hitramat AS klar til et decideret krabbeeventyr, der blandt andet betyder en ny fabrik på havnen i Lemvig med op til 40 ansatte i højsæsonen.

Fabrikken skal forarbejde taskekrabber, så de bliver til færdigprodukter, der kan sælges i hele Europa.

Krabberne skal fanges i danske farvande, og i en pressemeddelelse fra Lemvig Kommune oplyser Jeka Fish, at der bliver brug for flere fiskere til at fange krabber i højsæsonen fra juni til november, hvor krabbernes kødindhold er størst.

- Vi ser meget frem til samarbejdet med Hitramat. Det åbner mange nye muligheder. Hitramat er del af en særdeles stærk seafood-koncern, og partnerskabet bidrager til at styrke vor position, siger direktør i Jeka Fish, Halldor Arnason, i pressemeddelelsen.

Lemvigs borgmester, Erik Flyvholm (V), siger, at han er glædeligt overrasket over de mange nye arbejdspladser.

- Der er tale om to erfarne og fremsynede virksomheder, der går sammen om et spændende projekt med store muligheder. Krabberne er her, mange nyder den gode smag, og så bliver der mange nye jobs i Lemvig. Det kan kun glæde enhver, siger han.

I pressemeddelelsen bliver taskekrabber betegnet som en stort set uudnyttet ressource. Det nye selskab satser på at udvikle et miljøvenligt og bæredygtigt fiskeri med tejner - en slags kasser, som krabberne lokkes ind i.