Ny købmand prøver lykken i Agger

Nu kan beboerne i Agger igen handle hos den lokale købmand, efter butikken i har stået lukket i næsten to år.

Agger købmand

I dag var første arbejdsdag for den nye købmand i Agger. Købmandsbutikken har været lukket i næsten to år, idet butikken ikke kunne løbe rundt. Men nu tror en gruppe ildsjæle på, at de med nye ideer igen kan skabe liv og lys i det lille samfunds dagligvarebutik.

Lokale kræfter har samlet 1,4 millioner kroner ind. Og lovet af købe for mere end 600.000 kroner. Dermed er det en samlet by, der nu står bag butikken.

- Det er med en særlig følelse, at vi står her i dag. Efter halvanden års arbejde, hvor det har været op ad bakke det meste af tiden, har det nu endelig båret frugt. Vi har overlevet, fordi vi vil noget andet og mere. Vi har nogle kreative planer for, hvordan butikken skal udvikle sig fremadrettet, siger Jimmy Fisker, Agger Erhverv og Landsby i Udvikling ApS

I Agger går de mod strømmen. I løbet af de sidste ti år er hver tredje købmandsbutik i de mindre byer lukket. Det viser en opgørelse fra de samvirkende købmænd.

Tro på fremtiden

Købmanden satser på lokale fødevarer og håber på, at dagen i dag bliver startskuddet til en god fremtid for butikken i Agger.

- Hvis der kommer så mange, som der har været i dag, bliver vi nødt til at ansætte en eller to nye medarbejdere. I og med at det er beboerne, der har kostet en masse penge i butikken, er jeg sikker på, at de fortsat vil handle her, siger Jens Christian Olesen, købmand, Agger.

Lokale frivillige har også lagt timer i at male og sætte butikken i stand inden åbningen.