Ny kæmpe kran til vindmøller

En helt ny type kran som kan blive op til 180 meter høj skal bruges til kæmpemøller.

Virksomhederne Total Wind A/S og Krøll Cranes A/S har sammen designet den nye type kran, der sætter nye standarder for højde og vægt og retter sig mod installation af fremtidige vindmølleparker.

Kranen kan opstilles på 36 timer og demonstreres netop nu i Brande.

Blandt fordelene, sammenlignet med andre krankoncepter i vindindustrien, er løftekapaciteten på op til 125 ton ved en kroghøjde på op til 180 meter samt muligheden for at installere vindmøller i vindhastigheder på op til 15 sekundmeter.

- Den nye Luffing kran kaldes K1500L og er designet til at installere vindmøller med en navhøjde på over 140 meter. Installation i disse højder bliver stadig mere nødvendigt, da mange af fremtidens vindparker placeres i områder med lav vind. Højere tårne er derfor en nødvendighed for at udnytte vindpotentialet, siger direktør Jens Nygaard Laursen fra Total Wind A/S.

Den nye kran retter sig også mod installation af vindparker placeret i bjerg- eller skovrigt terræn, da kranen kræver mindre plads og samles vertikalt. Den traditionelle horisontale samling af kran kræver op til 180 meter plads for at samle kranbommen på jorden.