Ny kabelpark i Herning

Det er nu blevet muligt for lokale at dyrke vandski og wakeboard uden brug af båd i Herning Vandski og Wakeboard klub.

Kabelpark

Nu kan vandhunde fremover slå sig løs på Knudmose Sø ved Herning. Som den kun sjette klub i landet slog Herning Vandski & Wakeboard i dag dørene op til indvielsen af deres nye kabelbane, så udøvere fremover kan give den gas på vandet helt uden brug af båd.

- Det er en stor dag. Det er kulminationen på et års arbejde i en frivillig klub. Vi er lykkedes med vores arbejde og kan i dag fejre, at vi har installeret et kabel til glæde for alle vandhunde i området. Vi har arbejdet hårdt henover vinteren, så dagen i dag har været en gulerod for os, siger Søren Mørup, formand i Herning Vandski & Wakeboardklub.

Klubben har gennem de seneste år oplevet en nedgang i antallet af medlemmer, men med den nyanlagte bane håber klubben nu på, at medlemstallet vil stige yderligere fra de nuværende 50. For år tilbage lå det på omkring 200.

Stor opbakning
Det er Herning kommune samt en række sponserer såsom lokale virksomheder og fonde, der sammen med klubben har været med til at finansiere opførelsen af den nye bane.

- Det er ret enestående, at vi midt i Jylland er stand til at lave et mekka for vandsport. Det betyder meget os. Samtdig kan vi udvikle den klub, der er drivkraften for det, der foregår her. Derudover kan vi arrangere andre sportsaktiviteter på søen, som tiltrækker mange til vores områder – ikke mindst mesterskaber og lignende,  siger Johs Poulsen, formand Kultur- og fritidsudvalget, Herning kommune

Herning Vandski & Wakeboard klub er 12 år gammel.