Ny jazz-festival på rekordtid

På blot tre måneder er det lykkedes entusiaster at stable en ny jazz-festival på benene i Stauning Havn.

JazzFestival.jpg

Stauning Havn er rammen for en helt ny jazz-festival, der begynder i dag. Mere end 20 bands fordelt på tre scener skal underholde hele weekenden.

- Jeg er meget spændt, og jeg glæder mig helt vildt meget. Vi skal nok få lært noget i år, og vi skal nok få lov til at lave noget om til næste år, men det tager vi med et smil, fortæller Thomas Kraglund Poulsen, der er initiativtager til festivallen.

Nået det hele på tre måneder

Det er kun tre måneder siden at ideen om en jazz-festival i Stauning så dagens lys. På den tid har arrangørerne nået meget. Alligevel er der travlt lige op til åbningen

- Der er hektisk aktivitet med at få sat alting på plads. Det hele bliver jo altid nået i sidste øjeblik - eller lidt efter, men vi skal nok være klar, fortæller Thomas Kraglund Poulsen et kvarter før åbningen af festivallen.

Han forventer, at der i løbet af de tre dage vil komme 2.500 betalende publikummer for at høre jazzmusik. Og det er nødvendig med penge i kassen. Selv om lokale sponsorere har støttet med 200.000 kroner, så skal der indtjenes 500.000 kroner for at festivallen ikke skal få økonomisk underskud. Initiativtageren håber på at kunne gentage jazz-festivallen næste år.

2:02
På rekordtid har arrangørerne stablet en vestjysk Jazz Festival på benene.