Ny hjerteafdeling skåner patienter for køretur

Sygehuset i Thisted får nu to ugentlige besøg af læger fra Hjørring. Dermed slipper patienterne for køreturen til Aalborg eller Hjørring.

Thisted Sygehus

Gennem den seneste tid har der været mange negative nyheder fra Regionshospital Nordjylland. Men i dag var der godt nyt. Syghuset i Thisted slog nemlig dørene op til den nye hjertemedicinske afdeling, der tilbyder behandling to gange om ugen.

Den nye afdeling er oprettet via en særbevilling fra Region Nordjylland. Læger fra Hjørring vil fremover bemande afdelingen.

- Den her afdeling har været nødvendig for at undgå transporten ældre patienter fra eksempelvis Agger og helt til Aalborg eller Hjørring, siger Grethe Kirk, klinikchef, Fællesklinik Thisted, Regionshospital Nordjylland

- Bedste løsning for patienterne

Lægemangel har ellers betydet, at Thisted i maj måtte nedlægge øjenafdelingen. Derudover har den akutte kirurgisk afdeling været midlertidigt lukket henover sommeren. 

-Mine kollegaer, som skal hertil, er har sagt, at det her den bedste løsning for patienterne. Vi har alle fokus på, hvad der er bedst for patienterne, og det er vi enige om, at her er, siger Gitte Nielsen, ledende overlæge, kardiologisk afdeling, Regionshospital Nordjylland

Det er en bevillig på tre millioner kroner ekstra om året til hjerteområdet ved Regionshospital Nordjylland, der har muliggjort dagklinikken i Thisted.