Ny handel: Holstebro Kommune også klar til at købe sygehus

Ny stor ejendomshandel på vej mellem Region Midtjylland og Holstebro

H. C. Østerby, Borgmester i Holstebro Kommune.
H. C. Østerby, Borgmester i Holstebro Kommune.
Foto: Kasper Riis Kristensen, TV MIDTVEST

På dagen hvor Region Midtjylland solgte Regionshospitalet i Herning til kommunen kom det frem, at også sygehusbygningerne i Holstebro er tæt på at blive solgt.

Det er Holstebro Kommune, der er interesseret køber og ifølge borgmester H. C.  Østerby (Soc.dem) kan der være landet købsaftale inden sommerferien:

- Det er mit håb og det tror jeg også vi har, siger borgmesteren til TV MIDTVEST.

Knasterne i forhandlingerne med Region Midtjylland er blandt andet prisen, samt praktiske detaljer omkring bygningerne på grunden.

- Det har lidt at gøre med, om sygehusgrunden skal ryddes. Om der er bygninger, der skal bestå, og hvad med resten af byggeriet, siger H.C. Østerby.

Som i Herning kommune leger Holstebro med tankerne om at skabe et spændende by-udviklingsmiljø på den centralt beliggende sygehusgrund.

- Vi tænker i boliger men også i udvikling, som kan hægtes op på vores dejlige gågade, siger borgmesteren.

Han understreger, at kommunen vil give sig god tid til planlægningen. Først i 2020 står det nye sygehus i Gødstrup færdigt, og grunden i Holstebro vil derfor først kunne tages i brug i 2022 eller 2023.

Formanden for regionsrådet i Region Midtjylland, Bent Hansen (Soc.dem.) bekræfter, at der er en proces i gang med Holstebro Kommune som interesseret køber:

- Vi drøfter tingene, og jeg skal ikke stå her og forhandle for åben skærm. Jeg håber det på et eller andet tidspunkt lykkes, men hvornår, det kan jeg ikke sige noget om, konstaterer Bent Hansen.

Han glæder sig over at salget af sygehuset i Herning har indbragt Region Midtjylland 136 millioner kroner. Også i Aarhus er sygehusbygningerne solgt til kommunen, og pengene er øremærket det nye hospitalsbyggeri i blandt andet Gødstrup og Viborg.

- Det er forudsat at 12,5 procent af det vi bruger på de nye sygehusbyggerier, at det skal komme ind i kassen via salg.  Det er de nu, fordi vi nu har solgt for cirka 1,3 milliarder kroner, siger Bent Hansen til TV MIDTVEST..

 Regionsrådsformanden ser det som en stor fordel, at bygningerne ikke har skullet splittes op i bidder og sælges til mange forskellige.

- Nu har vi klarhed over pris og hvornår bygningerne kan rømmes. Det er rigtig godt, at vi på den måde kommer af med bygningerne, slutter Bent Hansen.

I Herning vil regionen fortsat leje sig ind i det forholdsvis nyindrettede onkologihus, hvor en central del af strålebehandlingen af kræftramte vil foregå i en overgangsperiode.