Ny forening kæmper for ulven

I dag har Danmark fået en ny forening, der arbejder for at ulven skal have lov til at være i Danmark.

Nu er begge sider i ulvedebatten repræsenteret af en forening.
Nu er begge sider i ulvedebatten repræsenteret af en forening.
Foto: Brian Bergmann / Ritzau Scanpix

Ulven skal have lov til at være her.

Det er budskabet bag en helt ny forening, der ønsker at fremme fakta og faglighed i debatten omkring ulve i Danmark, fortæller talsmand Thomas Niels Thomsen.

- Det er en forening, der kæmper for ulven og gerne vil bidrage mere til debatten. Vi vil gerne have mere fakta og faglighed med og fokuserer på viden, forklarer han.

Han mener, at det er nødvendigt at starte foreningen, der har fået navnet Ulvetid, fordi de før kun har forsøgt at brede budskabet som enkeltpersoner. Han håber, at en forening derimod kan bidrage med mere substans.

- Vi vil gerne holde seminarer med folk fra Tyskland, der har haft ulve i længere tid og dermed har mere erfaring. Så kan vi få et bedre grundlag til debatten fremover, for nu er den meget polariseret, siger Thomas Niels Thomsen.

Jyske kræfter

Bestyrelsen i foreningen Ulvetid er først blevet sammensat i dag, og der har de fokuseret på, at der skulle være flere fra Jylland.

- Jeg vil gerne lægge vægt på, at der faktisk er folk i Jylland, som går ind for ulven, siger Thomas Niels Thomsen.

Han forklarer, at de mener, at ulven hører til i Danmark.

- Vi vil gerne have dem her, fordi de hører til her. Vi skulle prøve at fokusere mere på, hvad der er for en natur, vi vil have, og hvilke værdier der ligger i det. Ulven er både en del af vores kultur, arv og identitet. Vi kan ikke udrydde alt, slår han fast.

Han anerkender dog, at der er udfordringer forbundet med ulvens indtog.

- Vi vedkender os, at der er udfordringer, for eksempel for landmændene. Vi har også forståelse for, at folk er bange. Især når debatten er blevet, som den er, forklarer Thomas Niels Thomsen.

Da foreningen først er blevet startet i dag, så er det ikke alt, der er officielt på plads endnu. Men hjemmesiden Ulvetid.nu er blevet oprettet.

2:13