Ny erhvervsanalyse: Holstebro på tredjepladsen

Otte af de 20 bedste kommuner i en ny analyse fra Dansk Byggeri kommer fra Midt- og Vestjylland.

De midt- og vestjyske kommuner klarer sig fortsat flot i Dansk Byggeris store analyse af kommunernes erhvervsvenlighed.

Holstebro Kommune, der sidste år toppede listen, er stadig den kommune her fra landsdelen, der klarer sig bedst. Holstebro indtager tredjepladsen på den nye liste, som netop er blevet offentliggjort. Og af de 20 øverste på listen kommer de otte fra Midt- og Vestjylland.

Dansk Byggeri bemærker, at Holstebro konsekvent har været at finde blandt de bedste i de fem år, analysen er blevet lavet. Og der er i det hele taget ros til de jyske kommuner fra organisationen - og ris til mange af de østdanske.

- Analysen bekræfter billedet af, at kommunerne i hovedstadsområdet lukrerer på deres beliggenhed og tager for givet, at virksomhederne bosætter sig hos dem, uanset hvilke forhold de tilbyder, mens kommunerne i Jylland skal kæmpe lidt mere for at holde fast i virksomhederne og lokke flere til, siger administrerende direktør i Dansk Byggeri, Lars Storr-Hansen i en pressemeddelelse.

Blandt de midt- og vestjyske højdespringere finder man kommuner som Skive (fra 12 til femtepladsen), Favrskov (23. til sjettepladsen) og Thisted (35. til 15.). Til gengæld er Morsø, der sidste gang var nummer tre, dumpet helt ned som nummer 71.

Samtidig er det bemærkelsesværdigt, at Ikast-Brande, der flere gange har toppet en analyse om erhvervsvenlighed fra Dansk Industri, er nummer 29.

Analysen af de i alt 98 kommuner bygger på 28 nøgletal og parametre om alt fra ventetiden på en byggetilladelse til størrelsen på de gebyrer, som kommunerne opkræver og brugen arbejdsgarantier.

Eksternt link: Se hele analysen her.

Her er en liste over kommunerne i top 20. Tallet i parentes er sidste års placering.

1 (4) Vejen
2 (7) Billund
3 (1) Holstebro
4 (32) Middelfart
5 (12) Skive
6 (23) Favrskov
7 (5) Herning
8 (2) Norddjurs
9 (8) Syddjurs
10 (13) Frederikssund
11 (52) Odder
12 (11) Lemvig
13 (15) Stevns
14 (6) Viborg
15 (35) Thisted
16 (59) Silkeborg
17 (17) Solrød
18 (64) Kolding
19 (19) Køge
20 (54) Tønder