Ny chance til lukkede folkeskoler

To lukkede skoler i Morsø og Ringkøbing-Skjern Kommune får nu mulighed for at omdanne skolerne til aktivitetshuse.

Siden foråret har lokale ildsjæle kunne søge om at komme med i et særligt udviklingsforløb, hvor bygningerne fra tre lukkede folkeskoler skal omdannes til nye aktiviteter. Lokale og Anlægsfonden har udvalgt fem projekter, der skal omdanne gamle skoler til aktivitetshuse.

To projekter i Midt- og Vestjylland

Lokale og Anlægsfonden har udvalgt Karby Skole på Mors til at arbejde videre med projektet. Her har de lokale borgere mange idéer til, hvad den gamle skole kan bruges til.

"Vi satser på friluftsliv med forskellige tiltag. Vi har snakket om en lejrskole, hvor vi vil lave nogle forskellige pakker, hvor eleverne for eksempel kan møde en landmand eller komme ud og opleve fiskeriet på skaldyrscentret", siger Søren Christensen fra Karby Borgerforening.

Også Nr. Vium Skole er blevet udvalgt af Lokale og Anlægsfonden. Her er det vigtigt for arbejdsgruppen bag skolen at få reduceret de høje driftsomkostninger, der i dag er ved skolen.

"Vores skole er rigtig stor nu, så vi går efter at få bygningen renoveret og reduceret. Vi håber, at projektet kan give skolebygningen en ny start med et fremadrettet stærkt forenings- og kulturliv," siger Carsten Haunstrup, der er med i arbejdsgruppen bag Nr. Vium Skole.

Ud af de fem projekter er der kun tre, der bliver til virkelighed.

Se et indslag om projektet:

02:04 Luk video