Ny cafe` for veteraner

Landsdelen fik i dag et nyt samlingssted for krigs-veteraner

Landsdelen fik i dag en ny veteran-cafe` i Holstebro
Landsdelen fik i dag en ny veteran-cafe` i Holstebro

Midt- og Vestjylland fik i dag endnu et samlingssted for krigs-veteraner, som fremover kan mødes i den ny indviede veteran-cafe` i Holstebro.

Det er tre veteraner fra Holstebro, der har arbejdet for et Nordvestjysk frirum til de mange veteraner, der bor i området. I forvejen er der lignende samlingssteder i Viborg og Skive. 

I dag kunne Veteran Café Holstebro så åbne. I første omgang vil caféen holde åbent hver anden onsdag, men det kan hurtigt blive til en gang om ugen, hvis behovet er der. 

Caféen henvender sig også til veteraner i Struer, Lemvig, Ringkøbing-Skjern, Herning og Ikast-Brande Kommune, fortæller, Villy Hove, der er en af foregangsmændene bag stedet.

- Her i Nordvestjylland er der omkring 1700, der har været sendt ud på internationale missioner. Alene de 700 af dem kommer fra Holstebro Kommune, så behovet er til at få øje på, siger Villy Hove.

Forventningerne er da også store til den nye veterancafe`. Villy Hove regner med, at der hver anden uge vil samles op mod et halvt hundrede veteraner.

- Sidste efterår besøgte vi veteran-cafeen i Skive, hvor vi hørte en tidligere udsendt soldat fortælle om de problemer han havde haft, efter han kom hjem. Hans fortælling gjorde så stort indtryk på os, at vi fik sat turbo på processen med en cafe` her i Holstebro, fortæller Villy Hove.

Derfor var det også en særlig festdag for ildsjælene bag cafeen, som blev officielt indviet af Holstebros borgmester H.C. Østerby.