Ny bydel i Viborg boomer

Den nye bydel Banebyen i Viborg boomer. Efterspørgslen på boliger er stor, og investorerne står i kø.

Viborg Banebyen

Gymnasiet bliver en hjørnesten i en helt ny bydel, som snart vokser op omkring jernbanen i Viborg. Banebyen har været på tegnebrættet længe, men nu går det pludselig stærkt. I løbet af få år vil flere hundrede nye boliger skyde op i et forladt industriområde.

Det betyder, at de nuværende beboere i et lidt søvnigt, ældre villakvarter nær jernbanen kan se frem til masser af nye naboer. En af dem er Katrine Langvad, der sammen med sin familie glæder sig til mere liv i kvarteret.

- Det har længe været et lidt dødt område, hvor der ikke rigtig kom nogen til. Man tog mest væk herfra, så det bliver dejligt, siger Katrine Langvad om fremtidsudsigterne.

Tæt op ad villaerne ligger et tidligere industriområde, der bliver kernen i den nye Baneby - en bydel, som kommunen oprindeligt troede ville være længe undervejs.

- I bedste udfald havde vi nok regnet med et projekt, der ville tage 20-25 år. Mit bedste bud er, at vi har udbygget det inden for 2-3 år, siger Torsten Nielsen, borgmester (C) i Viborg Kommune.

Investorerne står i kø

Flere private investorer er på banen i projektet, fordi de mærker en stor efterspørgsel på endnu flere nye boliger i byen.

- Banebyen er jo super interessant i Viborg. Dels fordi det ligger i Viborg, som er vores hovedsæde, og så fordi, at Viborg er inde i en fantastisk udvikling i øjeblikket – både befolkningsmæssigt og erhvervsmæssigt, siger Benjamin Galacho, underdirektør i Bach Gruppen.

Også Realdania er på banen med over 30 millioner til en ny bro, der skal binde Banebyen sammen med resten af bymidten. Det er med til at kickstarte udviklingen.

- Her i Viborg er åbningstrækket at bygge en bro, som gør den her nye bydel stationsnær. Det er et godt åbningstræk, siger Lars Autrup, projektchef i Realdania.

For nylig viste en opgørelse, at Viborg de seneste 10 år er en af Danmarks hurtigst voksende byer, og i slipstrømmen bliver der nu trykket ekstra på speederen.

- Finanskrisen er ovre, investorerne er her, solen den skinner. Hvad kan man næsten mere bede om, griner borgmester Torsten Nielsen.

Fuld udbygget får den nye bydel op mod 3500 nye beboere.

2:16
Interessen for at bygge og bo i den nye bydel Banebyen i Viborg er så stor, at den ventes fuldt færdig om 3-5 år.