Ny borgerliste: Skive skal være lokomotivet

Per B. Jeppesen og Knud Bjerre vil pege på den borgmester, der vil give dem indflydelse kæmpe for flere indbyggere i kommunen.

Per B. Jeppesen og Knud Bjerre
Foto: Poul Gerner / TV MIDTVEST

Der er ingen tvivl om, hvad der skal prioriteres højest, hvis den nye borgerliste i Skive Kommune - Skive-Listen - får magt som den har agt efter kommunalvalget.

Partiets to frontmænd, den tidligere socialdemokratiske borgmester Per B. Jeppesen og den tidligere Venstremand Knud Bjerre, mener, at kræfterne skal koncentreres om kommunens hovedby Skive.

De peger på, at Skive Kommune mister indbyggere, mens det går den anden vej i nabokommunerne.

- Den befolkningstilvækst, man får i både Herning, Viborg og Holstebro, sker omkring hovedbyerne. Og Skive er jo et af de steder i vores kommune, hvor man kan fastholde befolkningstilvæksten. I stedet får at alle togvogne i Skive skal køre lige godt, skal vi altså have gang i lokomotivet, og det er Skive, siger Per B. Jeppesen.

1:29
Se et interview med Jeppesen og Bjerre her.

De to politikere betragter ikke sig selv som borgmesterkandidater. Men hvem de vil pege på, kan de endnu ikke sige. 

- Den borgmester, som vil være med til at fokusere på den her øgede befolkningsvækst, får vores stemme. Vi går efter indflydelsen. Nu skal der ske noget i Skive, siger Knud Bjerre.

Skives Venstre-borgmester Peder Chr. Kirkegaard hilsen den nye liste velkommen, men han mener, at hans parti er bedre til at udvikle kommunen.

- Jeg tror, at det er os, der er bedst til at bygge bro mellem Skive by og hele området, så det er en samlet Skive Kommune, der udvikler sig, siger borgmesteren. 

1:31
Den tidligere borgmester Per Jeppesen og den tidligere eventmager Knud Bjerre har ellers afvist tanken flere gange. Men nu går de i fælles front for at udvikle byen