Ny akutafdeling fra årskiftet

Fra januar kører Hospitalsenhed Midt med en samlet akutafdeling, så borgerne er sikret kvalitet og ordentlige patientforløb (opdateret).

Fra 1. januar 2014 skal 207 medarbejdere i Hospitalsenhed Midts nye akutafdeling yde hurtig og kompetent hjælp til akutte patienter. Udfordringen for den nye afdeling bliver at udrede og behandle med høj kvalitet og rimelige forløb for patienterne.

- Vi arbejder allerede i dag ud fra et koncept om, at patienterne skal være tilset af en speciallæge inden for en time og have fået skitseret et behandlingsforløb efter fire timer. Når vi efter nytår er én samlet afdeling, vil vi kunne skabe et fagligt miljø, hvor alle ekspertiser er samlet omkring de akutte patienter, så vi endnu bedre kan efterleve kravet om høj kvalitet, vurderer oversygeplejerske Bente Dam i en pressemeddelelse.

Effektivt og godt

Bente Dam får sammen med overlæge Larry Højgaard Kristiansen det overordnede ansvar for Akutafdelingen ved Hospitalsenheden Midt. Det skal sikre bedre og hurtigere behandling af patienterne. Patienter skal tilses af en speciallæge inden for en time og have skitseret et behandlingsforløb efter fire timer.

- Al erfaring viser, at jo kortere tid, patienterne er indlagt, jo hurtigere kommer de tilbage til deres normale aktivitets- og helbredsniveau, fortæller Larry Højgaard Kristiansen.

Den nye akutafdeling bliver samtidig en test af den nye organisation, inden det kommende Akutcenter Viborg er klar til brug i slutningen af 2016.