Ny aftale: Struer må hæve skatten

Kommunen må nu godt hæve skatten uden at blive straffet økonomisk.

Struer kommune Raadhus 2.jpg

Først sagde Indenrigsministeriet nej - men nu har Struer Kommune så alligevel fået lov til at hæve skatten uden at skulle betale en straf-afgift.

Nye forhandlinger mellem Kommunernes Landsforening og regeringen har resulteret i, at Struer må hæve personskatten med 0,4 procent til 24,9 procent. Samtidig hæves grundskylden med 0,64 promille, og samlet betyder det, at kommunen får 14 millioner kroner ekstra i kassen om året de næste fire år.

- I politik kan det engang imellem betale sig at være vedholdende og argumentere for at få resultater, siger borgmester Niels Viggo Lynghøj (A) i en pressemeddelse fra kommunen.

Solidariske kommuner

Afdelingschef i Kommunernes Landsforening, Jens Bjørn Christiansen, siger til Ritzau, at Struer har fået tilladelsen, fordi andre kommuner har vist solidaritet.

- Vi har talt med de kommuner, som har fået lov til at hæve skatten, og bedt dem om at nøjes med mindre skatteforhøjelser. Det har de gjort, og på den måde har der været plads i rammen, siger han.

Trods den nye aftale skal Struer stadig gennem en sparerunde. Borgmesteren understreger dog, at den ikke bliver så voldsom som der er lagt op til i flere andre kommuner.

Interview med borgmester Niels Viggo Lynghøj: