Ny afgørelse kan forsinke kystnære vindmøller

Energiklagenævnet har underkendt en del af sagsbehandlingen, og man kan ikke udelukke, at det forsinker møllerne, siger Energistyrelsen.

Energiklagenævnet har skrevet et nyt kapitel i den langvarige strid om den kommende vindmøllepark.(Arkivfoto)
Energiklagenævnet har skrevet et nyt kapitel i den langvarige strid om den kommende vindmøllepark.(Arkivfoto)
Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Det kan ikke udelukkes, at den kystnære vindmøllepark Vesterhav Syd, der skal placeres ud for Holmsland Klit, bliver forsinket.

Det siger pressechef i Energistyrelsen, Ture Falbe-Hansen, til tvmidtvest.dk efter, at Energiklagenævnet har underkendt en del af sagsbehandlingen.

- Vi har først lige modtaget afgørelsen, som vi selvfølgelig tager meget alvorligt. Vi er ved at undersøge, hvad det kan have af konsekvenser i forhold til Vesterhav Syd og regner med at kunne melde noget ud engang efter nytår. Vi kan ikke udelukke, at parken bliver forsinket, siger han. 

Pressechefen vil i heller ikke udelukke, at Energiklagenævnets afgørelse også kan få betydning for Vesterhav Nord, der skal placeres syd for Thyborøn.

Det er planen, at møllerne skal stå klar 2020, men det er altså usikkert, om den tidsplan nu holder.

Dagbladet Ringkøbing-Skjern skriver, at Energiklagenævnet har bedt om en ny behandling af Energistyrelsens afgørelse fra december 2016 - en afgørelse, der beskrev den virkning, som møllerne i Vesterhav Syd ville få på miljøet.

Danielsen: Næppe længere ud på havet
 

Modstanderne af møllerne ser nævnets afgørelse som en stor sejr og håber, at det kan hjælpe dem i kampen for at få rykket møllerne længere ud på havet. 

- Det er en herlig julegave. De tager det alvorligt, at vi er mange, der gerne ser de her møller flyttet længere ud, siger Jens Bollerup fra Hvide Sande.

Sandsynligheden for, at det sker, er dog meget lille, vurderer formanden for Folketingets energiudvalg, Thomas Danielsen fra Venstre.

- Det er nok desværre ønsketænkning og et meget spinkelt håb. Jeg har rigtig svært ved at se, at kravet om et tillæg til VVM-redegørelsen for alvor flytter noget, desværre, siger han til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

0:43
En dejlig julegave. Jens Bollerup fra Hvide Sande kommenterer Energiklagenævnets afgørelse.