Nu stiger huspriserne i Herning!

De høje boligpriser i storbyerne vil sprede sig til de mindre byer i 2015. Det forudser flere boligøkonomer. Og det er godt nyt for boligejerne i blandt andet Herning.

Til-salg.jpg

I 2015 spreder storbyernes prisfest sig til landets mindre byer og omegnskommuner. Og det kan vise sig som stigninger på huspriserne i blandt andet Herning. Det samme kan være tilfældet i også Viborg og Silkeborg.

- Der er tegn på, at fremgangen i priserne på boligmarkederne i storbyerne er ved at sprede sig til store dele af det resterende land. Det er glædeligt, siger Lise Nytoft Bergmann, boligøkonom i Nordea, til Børsen.

Tror på fremgang

I Herning tror ejendomsmægler og indehaver af Nybolig, Henrik Buur, også på bedre tider i 2015.

- Jeg tror helt sikkert, at pilen peger på prisstigninger. Jeg kan mærke det ved, at der bliver givet mindre i afslag i prisen på vores boliger. I takt med det kommer der også hurtigere handler, og det betyder selvsagt, at prisen vil være opadgående, siger han til Børsen.

Nybolig i Herning vil nå op på omkring 550 handler i 2014, fortæller Henrik Buur. Han tror på 600 handler i 2015.

Bedre tider forude

Boligøkonomerne spår en stigning i priserne for huse over hele landet på mellem 3-4 pct. Primært vil man se de stigende boligpriser i byer og områder omkring landets største byer til at starte med, men der er også en mulighed for, at landkommunerne kommer bedre med og dermed kan flere boligejere se frem til lidt bedre tider.