Nu skal vi eksportere mere

Det skal være lettere for de mange små og mellemstore virksomheder at eksportere deres varer og ydelser. Det mener Mogens Jensen (S).

mogensjensenxborg2.jpg

Der skal satses på regionale styrker og lettere adgang til eksportstøtte for, at flere små og mellemstore virksomheder kommer med ud på eksportmarkedet.

Kun hver tiende virksomhed i Danmark eksporterer, og det skal der laves om på - i hvert fald hvis den nuværende handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S) får noget at skulle have sagt.

- De store virksomheder var også små engang. Derfor giver det rigtig god mening at sikre værdikæden i dansk eksport ved at fokusere lokalt og på de små og mellemstore. Hvis vi lykkes med det, så skaber vi fundamentet for dansk produktion og velstand i mange år frem, siger Mogens Jensen.

Han har præsenteret en firepunktsplan, som skal hjælpe 500 virksomheder ud på eksportmarkedet, og de virksomheder ligger i særdeleshed i Midt- og Vestjylland.

Planen går blandt andet ud på, at virksomhederne skal have ét samlet eksportforløb. Og så skal der gøres endnu mere for at fokusere eksportfremstødene på lokale spidskompetencer. I Midt- og Vestjylland handler det eksempelvis om landbrug og fødevarer.

- I valgkampen taler vi meget om yderområderne. Hvis der er noget, der kan rykke her, så er det at små og mellemstore virksomheder får endnu mere gang i eksporten. Det skaber produktionsjob og varig vækst i hele landet, siger Mogens Jensen.

Eksporten tegner sig for hver fjerde arbejdsplads i Danmark.