Nu skal Svalgaard vidne i sin sag

Tirsdag skal direktør Frank Svalgaard afhøres i sagen mod ham selv. Han nægter sig skyldig.

150407Svalgaard.jpg

Det var længe svært for myndighederne at overlevere anklageskriftet til direktør Frank Svalgaard, fordi man ikke kunne træffe ham. Pludselig lykkedes det, og tirsdag skal hovedpersonen selv forklare sig i retten.

Sagen drejer sig om skatte- og momsvig af særlig grov karakter. Han er tiltalt for at have snydt skattevæsnet for mere end fem millioner. En overtrædelse af paragraf 289, der kan give op til otte års fængsel.

Efterforskningen har været tre år undervejs og begyndte, da Politi og Skat udførte en omfattende ransagning på Scan-Plast i Mejrup ved Holstebro, hvor Svalgaard er direktør.

- Ved en gennemgang af momsangivelserne kan vi se, at der ikke er afregnet den moms, som der burde være afregnet. Ligeledes har man konstateret at der til de ansatte er udbetalt sort løn, hvor der ikke er indeholdt A-skat, sagde Ulrik Panduro, der er specialanklager ved Midt- og Vestjyllands Politi, til TVMIDTVEST den 20. marts.

Frank Svalgaard har hidtil ikke ønsket at udtale sig til TV MIDTVEST. Han nægter sig skyldig og er uenig i de opgørelser, der ligger til grund for anklageskriftet.

Sagen kører ved Retten i Holstebro og begyndte den 30. marts. Der forventes at blive afsagt dom den 22. april.