Nu skal der styr på rengøringen

Nu skal der styr på rengøringen

Lærerne skal i fremtiden kontrollere, at de kommende bagere gør ordentligt rent.

Bageruddannelsen på Uddannelsescenter Holstebro laver nu en handlingsplan for at få styr på hygiejnen.

Det sker efter at Fødevarestyrelsen  i sidste uge indskærpede reglerne over for uddannelsen efter at have konstateret flere uhygiejniske forhold.

Uddannelsesleder Lars Mortensen siger til TV/MIDT-VEST, at bagerskolen i forvejen har en god beskrivelse af, hvordan fødevarerne skal håndteres, og hvordan der skal gøres rent.

- Men det er jo sådan, at det er eleverne, der skal gøre rent. Og der kan man jo gå sammen med dem og vinkle af, om der er gjort de ting, der skal gøres. Og når det ikke er blevet gjort, har vi en brist, og den skal vi have lukket, siger Lars Mortensen.

Fødevarestyrelsen har tidligere vejledt uddannelsescentret om reglerne - og valgte derfor at bruge en skrappere sanktion i form af en indskærpelse af reglerne.

Interview med uddannelsesleder Lars Mortensen:

01:49 Luk video

Interview med Kim Laugesen, sektionsleder  i FødevareHerning:

01:08 Luk video

 

Se indslaget her:

02:07 Luk video