Nu skal brutal sag for retten: Mænd tiltalt for bedøvelse og voldtægt

​Fire mænd er tiltalt for at have bedøvet og voldtaget en 19-årig kvinde i Herning sidste år. To af mændene er også tiltalt for flere voldtægter.

Efterforskningen af sagen har stået på siden december sidste år.
Efterforskningen af sagen har stået på siden december sidste år.
Foto: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST

Tirsdag begynder en særdeles grov sag ved retten i Herning, hvor fire mænd i alderen 22 til 26 år er tiltalt for at have bedøvet og voldtaget i alt fire unge kvinder fra Herning-området.

Sagen er blevet efterforsket siden december i fjor, hvor en 19-årig kvinde ifølge politiet blev krænket seksuelt, efter hun var blevet dopet med et ukendt stof, så hun ikke kunne gøre modstand.

Da politiet i slutningen af juli i år kunne løfte sløret for grufulde detaljer om overgrebet, kom det frem, at anklagemyndigheden har ’en detaljeret viden om’, hvad kvinden er blevet udsat for, fordi de fire mænd har filmet og distribueret voldtægten på sociale medier.

Det er i forbindelse med efterforskningen af sagen fra december, politiet er blevet klar over, at voldtægten ikke står alene.

Alle fire mænd er tiltalt for en af voldtægterne, mens to af mændene er tiltalt for flere voldtægter i perioden 2013 til 2017.

- Det er gennemgående i sagerne, at mændene har udnyttet en eksisterende relation til at lokke kvinderne ind i en situation, hvor de er blevet frataget muligheden for at modsætte sig handlingerne. Når overgrebene først er kommet frem nu, hænger det sammen med, at de forurettede kvinder har været i tvivl om, hvad de egentlig havde været udsat for, lød det fra anklager Iben Ernst Bøttker tilbage i juli.

De tiltalte nægter sig skyldige

De fire tiltalte, der har siddet varetægtsfængslet siden den 9. december 2017, nægter sig alle skyldige i sagen, mens de samtidig nægter, at den 19-årige kvinde skulle være blevet dopet.

- Jeg kan oplyse, at min klient nægter sig skyldig, og det har han gjort helt fra begyndelsen. Jeg kan desværre ikke kommentere yderligere på sagen. De nærmere argumenter for, hvorfor jeg mener, min klient skal frifindes, vil jeg komme frem med, når sagen begynder i retten, fortalte advokat Bettina Antitch, der forsvarer den ene af de fire tiltalte, til TV MIDTVEST i slutningen af juli.

Tre af de fire mænd kan stå overfor en udvisning, hvis de bliver kendt skyldige, da de ikke er danske statsborgere.

Sagen kører over otte dage i retten i Herning, og der falder en afgørelse i sagen den 31. august.

1:27
Anklager hos Midt- og Vestjyllands Politi, Iben Ernst Bøttker, forklarer sagen.