Fanget under flyveren: Nu modtager pilot medalje og pengepræmie for sit heltemod

Pilot Leif Johannsen modtog torsdag en præmie for sit heltemod, da han i maj 2017 reddede en mand, som sad fast under flyveren.

4:01
Vi snakkede med Leif Johannsen den 4. maj 2017, dagen efter den mirakuløse landing. Du kan se hele interviewet med ham her.
Foto: Privatfoto

I går aftes kom pilot Leif Johannsen hjem til noget af en overraskelse.

Hans to børn havde taget imod en kuvert, da det tidligere på dagen bankede på døren. Da han kom hjem, lå den henslængt på køkkenbordet.

- Det var godt nok spændende. Er det en bombe, eller sådan noget? Nåede han at tænke.

Heldigvis fik han sig en glædelig overraskelse, da han åbnede kuverten. I den lå der nemlig et heltediplom, en medalje og en pengepræmie på 25.000 kroner.

Kuverten var fra Carneiges Belønningsfond for Heltemod. De belønner hvert år danskere, som udviser heltemod, og med fare for eget liv redder andre. Det var netop det, Leif Johannsen gjorde i maj 2017, da en faldskærmsudspringer var fanget under flyveren.

- Det er virkelig noget, der glæder ens hjerte, når man ser, at der bliver sat pris på sådan noget som det her, siger en tydeligt stolt Leif Johannsen.

Hvad de 25.000 kroner skal bruges på, har han ikke taget stilling til endnu. Men han kunne forestille sig at bruge dem på at udvikle sig selv som faldskærmspilot.

En faldskærmsudspringer sad fast under det fly, Leif Johannsen var pilot på den 3. maj 2017.
En faldskærmsudspringer sad fast under det fly, Leif Johannsen var pilot på den 3. maj 2017.