Nu må du bade nøgen ved Græm Strand

Nudiststrande har før modt stor modstand i landsdelen. Men i dag kunne Holstebro Kommune officielt indvie en af slagsen ved Græm Strand.

nudiststrand.jpg
Foto: Lars Lauridsen, TV MIDTVEST

I 2014 forsøgte Ringkøbing-Skjern Kommune sig med at etablere en decideret naturiststrand ved Vedersø. Men trods politisk velvilje så mødte ideen om et afsnit til alle dem, der helst bader nøgen i det vestjyske hav, stor modstand.

Men det afholder ikke Holstebro Kommune for at arbejde videre med ideen. Og i dag kan kommunen så officielt indvie landsdelens første såkaldte FKK-strand.

- Det kan jeg som privatperson ikke have noget imod, og jeg synes da også, at det er respektabelt, at man tager hensyn til de folk som af blufærdighedsgrunde ikke synes, at det burde være nedenfor nedgangen til Græm Strand, siger Erling Videbæk, der er formand i Vester Husby Grundejerforening. 

2:14
I Vedersø protesterer grundejerforeningen mod en naturiststrand, men ved naturiststranden ved Houstrup har naboerne ingen problemer med de nøgne gæster

FKK står for Freie Körper Kultur – Fri Krops Kultur – og er udbredt ved og kendt fra naturist- og aktivitetsstrande i Tyskland, men er også kendt fra strande i blandt andet Kroatien og Frankrig.

En tommelfingerregel siger, at jo mindre tøj tyske turister har på, jo flere penge er de klar til at lægge. Og det er de penge, Holstebro Kommune håber på at få fingre i. 

- Vi vil gerne gøre området mere attraktivt, så der kommer flere overnatninger og mere aktivitetet. En større omsætning til sommerhusejerne og også generelt til vores aktører på turismeområdet, siger Søren Olesen (DF), der er formand for Erhverv og Turisme i Holstebro Kommune. 

Fra i dag skilter kommunen derfor - som den første herhjemme - med en officiel FKK strand. FKK-stranden ligger ved Græm Strand, og den blev i dag indviet af en flok danske naturister.

1:42
Søren Olesen, DF'er og formand for Erhverv- og Turismeudvalget i Holstebro, siger ord om, hvorfor kommunen satser på naturisme.
 
 

En undersøgelse har vist, at hver fjerde tyske og østrigske turist ønsker at bade nøgen på ferien, og Holstebro Kommune har derfor store forventninger til FKK-kampagnen. 

2:49
Som den første kommune i Danmark skilter Holstebro nu med en FKK-strand.